Michael Jacksons sista låt – en gammal låt som Fru Anka får pengar för

Enligt tidningar världen över visar det sig att Michael Jacksons sista låt
”This is it” skrevs redan på 80-talet tillsammans med Paul Anka, jo den Fru Ankans man ni vet.

Michael Jackson tyckte så mycket om låten att han vid ett tillfälle enligt nättidningen TMZ, stal sin egen låt från inspelningsstudion. Jackson lämnade tillbaka låten men behöll en kopia som senare döptes om till ”this is it”. Paul Anka menar att allt är ett missförstånd eftersom man skrev låten tillsammans 1983. Låten heter egentligen ”I never heard” och i natt kom parternas advokater överens om att Paul Anka får 50% av intäkterna. Paul Anka menar att skivbolaget eller dödsboet inte visste om detta och tycker man nu gjort rätt för sig eftersom han nu får hälften av intäkterna.

När jag själv hörde låten i går morse kändes den väldigt gammal med brus i början. Egentligen tycker jag inte att låten blev ett värdigt slut på Michael Jacksons karriär, låten är mer bara för att det är Michael Jackson. Hoppas det kommer en dansversion av låten och att Anna Anka inte shoppar upp pengarna, som hon antytt i vissa tidningar, för Paul Anka kommer att bli en enormt förmögen man. Ja de miljarder det handlar om kan hon väl inte hinna shoppa upp förresten?


Benny Carlsson, Musikkoordinator, MusicPartner

Kommentarer är stängt