Lionel Richie visar var skåpet skall stå

 

Sommaren är de stora musikfestivalernas tid. Alla länder har sina egna festivaler med olika inriktning. För att skapa en framgångsrik festival måste man hitta en egen profil och boka artister som inte redan spelar på liknande festivaler. En av de största festivalerna i Europa är engelska Glastonbury. På festivalen trängs de allra största artisterna inom alla genres och schemat är fullspäckat.

I år spelade Lionel Richie på Glastonbury. Under en knapp timme på eftermiddagen spelade han på den gigantiska Pyramid-scenen. Uppträdandet drog en rekordpublik och man uppskattar att drygt 100 000 personer var på plats framför scenen för att se den nu 66-årige artisten.

Under 2000-talet har inte Lionel Richie haft någon vidare framgång i Storbritannien, men efter spelningen på Glastonbury klättrade samlingsalbumet "The Defenitive Collection" 103 placeringar och placerade sig på första platsen på den engelska album-listan.

Albumet släpptes redan 2003.

Glastonbury är en av de viktigaste musikfestivalerna för artister idag. Nästan alla album på veckans album-lista är av artister som uppträdde på festivalen och att få spela på festivalen innebär en ordentlig skjuts i karriären. Detta gör att festivalen kommer att fortsätta att växa för varje år och garanterar att alla de absolut största artisterna även i fortsättningen kommer att stå i kö för att få uppträda där.

Kommentarer är stängt